Ladataan...

Usein kysyttyä

Olemme keränneet muutamiin yleisiin kysymyksiin vastauksia.
Janakkalan / Mielenkiintoisin / Autokoulu
Usein oppilailla sekä oppilaiden vanhemmilla on kysyttävää siitä, miten asiat etenevät autokoulussa tai ajokortin saamisen jälkeen. Tässä siis vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Missä vaiheessa tarvitsen kuvallista henkilöllisyystodistusta?
Kuvallisen henkilöllisyystodistuksen tarvitset mukaan katsastusasemalle tutkintoihin mennessäsi, eli se on ehdottomasti oltava mukana teoria-, käsittely- ja ajokokeissa. Kuvalliseksi henkilöllisyystodistukseksi käy esim. aikaisempi ajokortti, voimassaoleva passi ja kuvallinen henkilökortti.
Kuinka voin ilmoittautua kurssille?
The Autokoulun kursseille voit ilmoittautua verkossa, kuljettajaopetus.fi/theautokoulu -osoitteessa. Myös sähköpostilla tehty ilmoittautuminen kelpaa. Olet kuitenkin tervetullut kurssille, vaikka et muistaisi ilmoittautua. Ilmoittautuminen tapahtuu siis viimeistään hetkeä ennen ensimmäisten teoriatuntien alkua.
Mitä tutkintoon sisältyy?

Jokaiseen ajokorttitutkintoon kuuluu olennaisena teoriakoe, jonka muoto vaihtelee korteittain. Henkilöautokorttia suorittaessa teoriakoe sisältää B 10 kysymystä ja 50 kuvaa. Teoriakokeessa on aikaraja. Jokaista kysymystä kohden sinulla on aikaa 30 sekuntia ja kuvaa kohden 10 sekuntia.

HUOM! Jos sinulla on todettu esim. lukihäiriö, voidaan teoriakoe suorittaa suullisesti ilman aikarajoitusta. Todistus on hyväksytettävä katsastusasemalla ennen teoriakokeen varaamista. Muistathan mainita kyseisestä asiasta toimistollamme heti autokoulun aloitettuasi.

Teoriakokeen voit suorittaa 1kk ennen kuin ikäsi on täysi kunhan olet suorittanut tarvittavat teoriatunnit ja ajokorttilupa on kunnossa! Teoriakokeen jälkeen henkilöautokortin suorittajan tulee suorittaa vielä ajokoe. Ajokokeen kesto on n.45 minuuttia.

Sain ajokortin, mitä seuraavaksi?

Kaikki oppilaat, jotka ovat suorittaneet ajokokeen 19.1.2013 jälkeen, suorittavat pakollisena harjoitteluvaiheen ennen syventävää vaihetta (Ent. II-vaihe).

Harjoitteluvaihe pitää sisällään teoriatunnin (B20), Yksilö- eli palauttavan ajon sekä ryhmäajotunnin. Jotta voit osallistua tähän vaiheeseen, tulee sinun täyttää päiväkirjaa ajokokemuksistasi sekä tehdä harjoitteluvaiheen tehtäviä. Päiväkirjan täyttö tapahtuu kuljettajaopetuksen verkkosivuilla, tunnukset olet saanut autokoulun aloittaessasi opetussopimuksen yhteydessä. Jos olet kadottanut tai unohtanut tunnuksesi, ota yhteyttä autokouluun!

Päiväkirjan täyttäminen on pakollinen osa harjoitteluvaihetta, ja sitä käydään läpi opettajan kanssa yksilöajotunnilla. Pidäthän siis huolen, että olet täyttänyt päiväkirjaasi tunnollisesti.


Ota yhteyttä!